Čokoládové sušenky
Vložil(a): Lucie2,27. 10. 2014 8.51
1 Brusinky naložte do rumu, nejlépe pár hodin napřed.
2 Do ohnivzdorné misky zavěšené na hrnci s vroucí vodou odměřte máslo a čokoládu a nechte zvolna rozpouštět. Čím pomaleji, tím lépe.
3 V kuchyňském robotu vyšlehejte vejce a 60 g cukru do husté světlé pěny; šlehání trvá zhruba 5 minut.
4 Mouku metličkou smíchejte se sodou a solí. Do rozpuštěné čokolády zapracujte v několika dávkách macerované brusinky včetně zbylého, nevsáknutého alkoholu. Malým tenkým pramínkem vlévejte rozpuštěnou čokoládu k vaječné pěně a stále přitom nechte robot pracovat při nejnižších otáčkách, všechno se tak snadno spojí. Na závěr po lžících vpracujte stejným způsobem mouku. Vzniklé těsto, které je příliš řídké na to, aby připomínalo jakékoli těsto na sušenky, uložte na 2 hodiny do lednice.
5 Troubu předehřejte na 160°C. Dva plechy vyložte papírem na pečení.
6 Lžící odkrojte kousek zatuhlého těsta, letmo z něj vytvarujte kuličku o velikosti 3cm a vložte ji do misky se zbylým krupicovým cukrem. Obalte ji, poupravte tvar (nyní to půjde o poznání lépe, těsto už se tolik nelepí) a následně ještě důkladně obalte v moučkovém cukru. Kuličky pak skládejte na plech s rozestupy alespoň 5 cm, při pečení se dost roztečou. Na jeden plech jich vměstnáte kolem 15. První hotový plech vložte do trouby a pečte 10–12 minut. Upečené sušenky budou sice uprostřed měkké, avšak pokud je prstem zmáčknete a vytvoříte malý důlek, zase se pomalu vyrovná zpět. Jestliže je přepečete, přijdete o velkou část požitku.
7 Upečené sušenky nechte minutu odpočinout na plechu, pak je nechte vychladnout na mřížce a zabalte ke svačině.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 30. 1. 2019, 16.25
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 28. 6. 2018, 22.00
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet