Dýňové koláčky
Z dýně jsem už pekla několik moučníků (muffins, koláč) v různých variacích. Cookies se dělají opět z dýňového pyré, na které lze vydlabanou dýni buď uvařit nebo upéct. Když mám dýni, která se loupat nemusí, tedy hokkaidó, stačí ji uvařit - je to totiž o dost rychlejší než pečení, které trvá skoro hodinku, ale zas se pak dužina lépe odstraní od slupky. A mně líp chutná pečená.
Ta dodají chuti, jen se skořicí šetřím, aby příliš nedominovala. Těsto má mít konzistenci zmrzliny, no budiž, a taky se dá nabírat malými zmrzlinovými kleštěmi, aby kopečky byly pravidelné a rozteklé sušenky rovněž. Použila jsem lžíci, ale nejsem si jistá, zda bych dosáhla kulatějších cookies s tím doporučeným nářadím - mám ho někde, momentálně nedostupné.
Na těsto jsem využila mixér.Vzala jsem 2 vejce, 200 g cukru (třtinového), rozpuštěný tuk 120 g (slunečnicivý olej 120 ml), 250 g polohrubé mouky a dýňové pyré - čtvrt litru.
Do mouky jsem přidala půl lžičky soli, lžičku prdopeče, lžičku sody, mírně navršené. Pak už jen koření - skořice více, skoro lžičku, špetku až dvě mletého zázvoru a tlučeného hřebíčku. Pečou se asi čtvrt hodiny, dokud u středu zapíchnuté párátko není suché.Zdály se mi až moc ploché a měkké, nelišily se strukturou příliš od muffinů. Přece jen těsto bylo řidší, spíš jako zmrzlina již trochu povolená, ale poměr surovin odpovídal.
Polevu jsem umíchala jen z tvarohu s cukrem, ozdobila puntíky, ale není to druh určený k přenášení. Po tři dny, co sušenky vydržely, chutnaly dobře.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 15. 1. 2019, 13.36
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 18. 11. 2018, 22.13
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
slavuska, 22. 2. 2018, 18.56
to jsme ještě nezkoušela
Fuga, 23. 4. 2017, 8.45
to je fajn, že je někdo zkoušek, tak to ukládám
Aliisha, 2. 2. 2017, 22.12
Vypadají hezky. Díky za inspiraci!!!
k.o.r.i.n.e.k, 28. 9. 2016, 12.23