Marcipánové sušenky
Troubu předehřejte na 170°C a dva plechy vyložte pečícím papírem. Marcipán nakrájejte na kostky, dejte do mixéru (resp. food processoru), přidejte sůl, prášek do pečiva a půl uvedeného množství cukru a asi minutu mixujte do konzistence drobenky. V jiné míse šlehačem vyšlehejte tuk se zbývajícím cukrem, dokud není nadýchaný a bílý (asi 3 minuty). Přidejte směs s marcipánem a likér amaretto a znovu mixujte, poté vmíchejte prosátou mouku. Ze směsi odebírejte lžíci (na větší sušenky) či lžičku (na menší sušenky, viz obrázky) těsta, vytvarujte do kuličky a velmi mírně zploštěte. Jednu půlku sušenky namočte do mléka a zatlačte do píniových oříšků (nejlépe to jde, když je máte v jedné vrstvě na talířku), aby se jich pár na sušenku nalepilo.
Pečte asi 14 minut pro větší a 9 pro menší sušenky, poté vyndejte z trouby a nechte je ještě asi 5 minut dojít a ztuhnout na plechu. Před podáváním skladujte v dobře uzavřené nádobě.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 7. 12. 2018, 11.16
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 8. 10. 2018, 13.32
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 16. 1. 2018, 6.23
Mám ještě zbytek marcipánu od Vánoc
petrao, 13. 1. 2017, 21.49
Dřív jsem marcipán nemusela ale od těhotenství se ho nemůžu nabažit
Aliisha, 12. 1. 2017, 22.37
Já nevím, ale marcipán mi prostě nikde nechutná.
L.janicka.l, 12. 1. 2017, 16.26
jiste vyborny
patricia077, 12. 1. 2017, 16.24
marcipánu jsme na chuť nějak nepřišli