Ořechové loučky
Vložil(a):k.o.r.i.n.e.k,5. 12. 2016 12.17
Suroviny na těsto smícháme rukou v míse a necháme půl hodiny odležet. Na pocukrovaném vále vyválíme plát silný asi půl centimetru, natřeme polevou a chvilku necháme zaschnout. Nožem nebo rádýlkem krájíme loučky široké asi 1 cm a dlouhé 5 cm, přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a sušíme při 120-150 °C asi půl hodiny. Loučky trošku povyskočí. Po půl hodině zkuste, nesmí být vevnitř mokrá. Ze spodu má být růžová, jestli vám bílek bude růžovět, přikryjte nahoře alobalem. Má zůstat bílý. Nechat rozležet 14 dnů, pak jsou krásně měkké. Pokud by se vám zdálo těsto řídké - velikostí bílků, přidejte ořechy.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 3. 12. 2018, 17.21
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 15. 10. 2018, 19.39
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 22. 1. 2018, 1.07
Váš děda byl hodně vynalézavý
Aliisha, 19. 2. 2017, 21.36
Ty budou asi sladké až moc, ne?
k.o.r.i.n.e.k, 5. 12. 2016, 17.56
Proto je asi letos dělat nebudu. Já je dělám jen občas, ale je to pochoutka. Oni ty ořeechy snesou dost cukru
k.o.r.i.n.e.k, 5. 12. 2016, 18.30
Tak ono je to tenké a zas tolik se toho nesní
k.o.r.i.n.e.k, 5. 12. 2016, 17.56
Nedala, to je fotka z minulého roku