remrole
Vložil(a): Patricie Silná, 28. 11. 2019 11.08
Do mísy dáme mouku, ztuhlý tuk nastrouháme na hrubo, přidáme žloutek a vodu.
Zpracujeme těsto, které necháme dvě hodiny odležet v lednici.
Těsto si rozdělíme na dva díly,každý díl vyválíme na placku o síle asi 2 mm, šířka 2 cm. Natáčíme na trubičky a před pečením můžeme potřít vajíčkem. Já je nepotírala, proto jsou světlé.
Pečeme asi 15 minut
Trubičky můžete plnit klasicým bílkovým krémem či jiným...Pudinkovým, šlehačkovým (plnit před podáváním)
trubičky jsou hned křehké! opatrně plnit. Chut kremrolý se sněhem je totožný s klasickými!!
Bílkový krém:
3 bílky, špetka soli, 1 hrnek vody, 1 hrnek cukru.
Cukr s vodou svaříme na cukrový rozvar. Vaří se to delší dobu, hotovo je, když do rozvaru namočíme očko z drátku a vyfouknete bublinky. Necháme na mírném ohni a vyšleháme skoro do tuha bílky a zašleháme rozvar. Šlehejte tak dlouho dokud není sníh studený. Můžete šlehat nad mísou se studenou voudou. Sníh můžete na pár minut dát do lednice a pak plnit, zamezíte tím vytékání sněhu.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 24. 2. 2021, 14.54
Výborné, také musím vyzkoušet,krásně to vypadá
Trendyterka, 6. 11. 2020, 23.25
Nejlepší kremrole dělala moje teta, ale tyhle vypadají nádherně.
jitka46, 24. 4. 2020, 23.40
tady se objevují samé dobroty, spousta inspirace co doma upéct