Špaldové sušenky s brusinkami a slunečnicí
Vložil(a): Yvette,4. 10. 2016 10.12
100g rostlinného tuku
100g jemných a nejlépe mletých ovesných vloček
120g špaldové mouky
2 PL chia semínek (mohou a nemusí být)
80g nějakého sladkého sirupu, medu nebo sladu (při použití medu budou sušenky trochu tvrdší)
1 PL mletého lněného semínka namočeného
1 čl kypřícího prášku do pečiva (používám bezfosfátový, na trhu už je více značek)
špetička soli
100g slunečnicového semínka*
2 hrsti brusinek*
*zde prostor pro vlastní kombinace, místo slunečnice můžete použít mandle či své oblíbené oříšky, místo brusinek pak třeba rozinky nebo nesířené meruňky nakrájené na malé kostičky
Smíchejte prášek do pečiva s moukou a vločkami.
Vymíchejte máslo se sirupem či medem a lnenym seminkem. Poté obě směsi smíchejte.
Nakonec vmíchejte slunečnici a brusinky.
Pokud vám těsto nepřijde dost husté, dejte ho na chvíli do lednice, pak se s ním lépe pracuje.
Na plech s pečícím papírem tvarujte takové hromádky (nebo udělejte větší kuličky, které rozplácnete)
Pečeme při 150°C asi 20min
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (8 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 28. 11. 2018, 12.10
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 21. 10. 2018, 23.06
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 29. 1. 2018, 12.22
mám na ně velkou chuť
Aliisha, 16. 2. 2017, 22.08
Domácí jsou prostě vždycky nejlepší
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 14.20
super zkusím