Vánoční tvarohová štola
Vložil(a): Patricie Silná, 27. 11. 2019 13.24
Zadělání je jednoduché. Do mísy dáme vše sypké a pa tekuté. Zaděláme těsto,rozdělíme na dva dílý.
Vytvoříme štolu - jako knedlík a z jedné strany po celé dílce lehce zmáčkount,aby byl tvar klasicé štoly. Hodně jí potřeme máslem a pečeme na 180°C cca 40 minut. Během pečení ještě jednou potřu máslem.
Po upečení znova potřít máslem a nešetřit! a zasypat moučkovým cukrem.
První dva dny se dá hned jíst. Nebo jí zabalíme do alobalu a krabičky a dáme proležet do vánoc. Pak je měkkounká,voňavá a násáklá všema dobrotama.
Tip: Místo rumu dávám ochucený cukr a je to chutnější a vonavější. Oříšky někdy měním za mandle.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (36 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 10. 1. 2021, 23.01
Vždycky pečeme vánočku. Tak příště uděláme změnu.