Veganské vanilkové rohlíčky
Vložil(a): Blankasiro,23. 10. 2016 17.39
Mouku, špetku soli, moučkový cukr a ořechy smíchejte ve větší míse. Vanilkový lusk vyškrábejte a půlku zrníček přidejte do těsta. Do směsi poté nakrájejte vychlazené rostlinné máslo a vypracujte těsto. Nechte odležet minimálně 2 hodiny, ale ideálně přes noc v ledničce. Těsto z lednice vyndejte asi půl hodiny před tím, než se pustíte do rohlíčků. Můžete ho rozdělit na půl a pracovat nejdříve jen s jednou půlkou a druhou nechat v lednici, aby těsto příliš nezměklo.
Plech vyložte pečícím papírem, troubu předehřejte na 180°C. Rohlíčky můžete dělat několika způsoby: uždibovat malé kousky a z nich tvarovat rohlíčky; z těsta uválet asi 2 cm tlustého hada a šikmo ho rozkrájet na malé kousky, ze kterých poté uděláte pěkně stejné rohlíčky; malé kousky těsta vmačkávat do formiček či těsto vyválet na placku a rohlíčky vykrajovat. Pečte 12-14 minut (ze začátku jsem pekla spíš 14, ke konci, když už byla trouba hodně rozpálená, spíš 12). Rohlíčky jsou hotové, když maličko zrůžoví na koncích. Upečené rohlíčky nechte trochu vychladnout a poté ještě teplé obalujte v moučkovém cukru, smíchaném se zbytkem vanilkových semínek. Pred konzumací by rohlíčky měly alespoň několik dní odležet v dobře uzavřené krabici. Pro extra vůni vanilky do krabice zavřete i vyškrábaný vanilkový lusk.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (12 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 30. 11. 2018, 9.33
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 18. 10. 2018, 12.55
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 25. 1. 2018, 19.51
mám chut, a to je po Vánocích
Aliisha, 18. 2. 2017, 23.03
Mňam, ty bych ochutnala
jitkamety, 29. 10. 2016, 20.52
uz se tesim az recept letos vyzkousim
Rulficka48, 28. 10. 2016, 1.33
Už se to blíží... super!