RYBÍ FRIKADELY
zobrazeno 1753×
Vložil(a): Teryk92, 7. 11. 2022 19.01
Postup
- Rybí maso den předem vyjměte z mrazáku a nechte v lednici povolit. Pokud jste to včera nestihli a dnes hrajete o čas, můžete ho nechat rozmrazit i při pokojové teplotě, pak ho ale vyjměte z obalu a rozdělte na jednotlivé porce, aby se tak stalo co nejrychleji.
- Maso překrájejte příčně na nudle široké 1-2 cm a pak je vidličkou roztrhejte na hrubé kousky. Tekutinu, kterou rozmražené maso pustilo, nevylévejte, ale taky ji použijte (ovšem jen pokud jí není děsivě velké množství – v takovém případě byste museli učinit tato 3 dodatečná opatření: už nikdy nekupujte stejnou značku ryby; použijte jen trochu uvolněné tekutiny a přidejte jedno vajíčko a 1-2 lžíce strouhanky navíc).
- K natrhané rybě přidejte citronovou šťávu, vajíčko, strouhanku, sůl, prolisovaný česnek a nahrubo nasekané bylinky. Co nejlíp promíchejte, rybí maso je poddajné a ještě trochu změkne. Lžící můžete tlačit na stěny a dno mísy a ještě tím rozmělnění masa dopomoct.
- Směs rozdělte na osm dílů a z každého vytvarujte pevnou kuličku. Potom ji opatrně zploštěte, aby se na okrajích příliš nepotrhala, a jemně, bez velkých závějí a nánosů obalte v mouce.
- Olej nalijte do pánve a zahřejte zhruba na dvoutřetinovém výkonu plotýnky. Rybí placičky v horkém oleji opékejte 2-3 minuty z každé strany. Pokud zlátnou příliš rychle, zmírněte žár plotýnky, jinak se nepropečou dostatečně. Usmažené frikadely nechte okapat na talíři vyloženém papírovou utěrkou a během chvilky podávejte.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (5 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
pouzarovaj, 4. 4. 2023, 21.15
To bychom mohli vyzkoušet, díky
pouzarovaj, 17. 11. 2022, 21.05
Hm, to bychom mohli někdy zkusit.
patricia077, 8. 11. 2022, 17.25
Vypadá to zajímavě ?