Banánová bleskovka
Ingredience:
- Na krém:
- 1 kelímek smetana ke šlehání
- 220 ml
- ztužovač šlehačky
- 1 ks
- vanilkový cukr
- 1 ks
- margotka - nastrouhaná
- 50 g
- 1 kelímek zakysaná smetana - hustá
- 180 g
- banány - pokrájený na plátky
- 2 ks
- Na těsto / korpus:
- vejce velké, případně dvě malá
- 1 ks
- polohrubá mouka
- 40 g
- cukr krupice
- 40 g
- olej
- 1 lžíce
- horká voda
- 1 lžíce
- kakao
- 1 lžíce
- prášek do pečiva na špičku nože
- 1 špetka
1
**Korpus: ** Vejce ušleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy. Nízký korpus pečeme v předehřáté troubě cca 12-14 minut - vyzkoušíme špejlí.
2
Než korpus vychladne, připravíme si **náplň**: Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem a ztužovačem. Do husté šlehačky vmícháme zakysanku, nastrouhanou margotku a pokrájené banány. Zlehka, ale dobře promícháme a naneseme na vychladlý korpus. Náplň na korpusu uhladíme, posypeme kakaem (nebo nastrouhanou čokoládou) a dáme vychladit.
3
Po vychlazení nakrájíme na díly, které před podáváním dozdobíme plátky banánu, polevou, šlehačkou... - dle chuti.
4
Dort je velmi rychlý a chutný, proto bleskovka :-), kterou zvládne každý za pár minut.
5
Pokud chcete mít bleskovku (hlavně korpus) vyšší, dělejte těsto z dvojité dávky. My raději krém, než korpus. :-P
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (33 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 9. 11. 2020, 22.48
Rychlá chuťovka pro mlsné jazýčky.
Kateřina Fárová, 10. 5. 2020, 16.32
Vypadá to výborně, hned bych si dala.
mikka27, 6. 5. 2020, 13.30
Výborná bábovka