Čokoládovo-kokosový dort
Vložil(a): Nikoll,4. 7. 2016 18.27
Korpus:
- 100 gr rostlinného másla (např. AlsanBio)
- 180gr (3/4 hrnku) cukru krupice
- 2 lžičky vanilkového extraktu (ev. čerstvé vanilky, ev. nahraďte část cukru vanilkovým cukrem)
- 240 gr (1 a 3/4 hrnku) polohrubé mouky - dávala sem špaldovou
- 150g fair trade kakaa
- 2 vrchovaté lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky sody bikarbony
- špetka soli
- 125 ml (1/2 hrnku) bílého rostlinného jogurtu nebo dohladka rozmixovaného extra/firm Silken Tofu
- 125 ml (1/2 hrnku) perlivé vody nebo rostlinného mléka
- 1 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce "applesauce" neboli neslazeného jablečného pyré (výživy)
Šlehačka:
- 2 konzervy kokosového mléka s vysokým obsahem tuku, uložené nejméně přes noc v lednici
- 1 a 1/2 lžíce agaru (prášku) - já dávala asi 5 lžič
- 2 lžíce kokosového tuku
- 2 lžíce kukuřičného škrobu
- mletá vanilka či zrníčka z vanilkového lusku
- 1/3 hrnku cukru
Všechny ingredience na korpus smícháme a pečeme cca 30-40 min. dle výkonosti trouby, dort necháme vychladnout a namažeme džemem - já dělala broskvový. Uděláme si kokosovou šlehačku - tuhou část z kokosového mléka zahřejeme, přidáme škrob, cukr, vanilku, agar a dobře promícháme, lehce zahřejeme na ohni asi 5 minut, přidáme kokosový tuk, necháme vychladout a dáme ztuhnout do lednice (nejlépe přes noc). Po ztuhnutí naneseme libovolně na dort - já nanesla po celé ploše dortu abych zakryla že je čokoládový a dle libosti doplníme o oblíbené ovoce.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 20.20
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 9.27
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 21.18
je moc krásný, ale spousta surovin
Aliisha, 17. 1. 2017, 16.03
Pro mě celkem neznámé ingredience. Já peču českou klasiku