Dortík s pařížským krémem
Vložil(a): MiskaTekk,10. 7. 2016 2.45
Den předem si připravíme pařížský krém. Do kastrolu dáme mléko, máslo a tuk. Zahříváme až k varu, ale nevaříme! Stáhneme z kamen, přidáme čokoládu, která se teplem rozehřeje. Necháme chvíli prochladnout a pak mixujeme 4 minuty. Uložíme do ledničky nejlépe do druhého dne, minimálně 6 hodin. Pak vyšleháme do hustého krému (velmi rychle).
Na těsto ušleháme vejce s cukrem, přidáme ostatní, nakonec mouku promíchanou s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 10 min. Necháme vychladnout,na to navršíme pařížský krém.Já dělala bobíky zdobičkou na krémy a nakonec jsem posypala drcenými oříšky.Dobrou chuť :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (15 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 12.47
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 16.12
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 15.28
krásně vám ten krém drží
Aliisha, 17. 1. 2017, 16.01
Pařížský krém je šíleně dobrý. Já bych ho jedla klidně jen tak bez ničeho