Hříšně lahodný rychlý cheesecake
Vložil(a): petra.slunickoo,11. 8. 2015 11.09
Ingredience:
- Dr. Oetker chesecake
- 1ks
- Máslo/Hera
- 150g
- tvaroh měkký
- 500g
- vejce
- 2ks
- Šťáva z citronu
- 1ks
- citronová kůra
- 1množství dle chuti
- vanilkový lusk
- 1ks
- šlehačka v prášku Amylon
- 1ks
- mléko do šlehačky
- 100ml
- jahody
- 500g
- borůvky
- 100g
- rybíz
- 100g
- maliny
- 100g
- moučkový cukr na poprášení
- 1množství dle chuti
- čajvé sítko
- 1ks
Jednoduchý polopráškový cheesecake budete milovat Vy i kdokoli, kdo ho ochutná. Oranžová krabice od Oetkera, nechť zůstane malým tajemstvím pro všechny, které chtějí, aby jejich cheesecake napoprvé ztuhnul a nechtějí mít všude po bytě drobky z drcených sušenek,které bývají základem všeho podobného....
Budete cheesecaková královna, tak proč si jednou neodpočinout? :)
Na upečení tohoto skvostu budete potřebovat:
1 oranžové balení dr.Oetker Cheesecake
150g másla nebo Hery
2 vejce
300 ml mléka polotučného
500g tvarohu (já dávám měkký, málo tučný)
Doplnila jsem:
šťáva z jednoho citronu
trošku citronové kůry
1 vanilkový lusk
šlehačka v prášku od Amylonu (+100ml mléka)
500 g jahod
100g borůvek
100g malin
100 rybízu
Moučkový cukr na poprášení, čajové sítko
Postup:
Těsto připravíme dle návodu na krabici - umícháme směs na těsto s máslem, vytvarujeme těsto do formy na dno a podél okrajů. Já ještě dělám na okraji ozdobný vroubek palcem. Těsta udělejte slabou vrstvu, nabyde, takže si dejte pozor hlavně v dolním záhybu, abyste tam neměly moc hmoty, není to potom dobré.
V míse si smíchejte směs na krém s tvarohem, vejcem a mlékem, přidejte šťávu z citronu a pokrájené jahody.
Dejte péct dle návodu, mně to vyšlo naprosto přesně podle návodu na krabici skvěle - elektrická trouba, 190 stupňů na nejdelší uvedenou dobu.
Že je cheesecake upečený poznáte podle toho, že je na povrchu rozpraskaný a okraje jsou tmavě zlaté.
Po vyndání z trouby vyčkejte do zchladnutí. Doporučuji následně vychladit v lednici, když na to nemáte čas, nevadí, je také dobrý. Hlavně nesmí být před zdobením teplý.
Do vysoké nádoby si nalijte mléko, vyškrábněte vanilkový lusk a přidejte šlehačku v prášku od Amylonu. Volím záměrně tuto, protože narozdíl od ostatních nespadne ani neokorá.
Vyšlehete dotuha a potřete dostatečným množství vršek cheesecaku tak, aby byl vidět ozdobný okraj.
Nahoru na šlehačku rozprostřete bobulovité ovoce a na závěr před servírováním poprašte přes čajové sítko moučkovým cukrem :)
Bon Apetit!!!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 19. 1. 2019, 12.49
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 13. 11. 2018, 22.15
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 21. 3. 2017, 9.39
už se těším, až bude čerstvé ovoce
Aliisha, 17. 1. 2017, 16.08
Polotovar nechci, díky já raději čerstvé