Piškotový dort potažený modelovací hmotou
Vložil(a): MiskaTekk,6. 7. 2016 1.23
-
Takře nejdříve si připravíme piškotový korpus :Pečlivě oddělíme žloutky od bílků tak, aby se nám do bílků nedostal ani kousek žloutku. Z bílků si vyšleháme tuhý sníh, do kterého všleháme cukr. Do směsi zašleháme žloutky.
-
Poté přisypeme prosátou mouku promíchanou s práškem do pečiva a jednu lžíci oleje. Vše pečlivě rozmícháme na dokonale hladké polotekuté těsto.
-
To nalijeme do pečlivě vymazané a vysypané moukou formy, mírně odhrneme k okrajům do středu, a formu vložíme do trouby rozehřáté na cca 170°C. Po přibližně 0,5 hodině by dortový korpus měl být hotov.
-
Před vypnutím trouby ještě uděláme zkoušku špejli - píchneme do korpusu a jestli se nám na ni nenalepilo těsto, vše je v pořádku. Troubu vypneme, otevřeme a po přibližně 15 minutách dort vyndáme - pozor nebouchejme s ním.
-
Když je možno na formu pohodlně sáhnout, korpus vytáhneme aby se nám nezapařil. Připravíme si dortík podle chuti a nálady.Já dala korpus,marmeládu,korpus a marmeládu.Potahovací hmotu jsem kupovala hotovou,a celý dort potáhla.Vytvořila jsem postavičky a přidala na dortík.Dobrou chuť :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 18.20
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 19.30
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 16.23
tady má rád někdo ovečky .-))
Aliisha, 17. 1. 2017, 16.02
Povedl se Vám. Bezva inspirace
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 6.27
krásný