Piškotový dort s ovocem pro nejmenší
Na tomto dortu si pochutnají nejen naši nejmenší strávníci, ale také dospělí. Je velmi lehký a chutný.
Upečte piškotový korpus:
Z bílků ušlehejte sníh a do něj opatrně zapracujte cukr krystal, žloutky, citronovou kůru a mouku. Pečte na 175 stupňů Celsia přibližně 25 minut. Korpus nechte vychladnout a poté rozkrojte.
Tip: Korpus můžete dělat v klasické dortové formě, pak bude nižší a podaří se vám jej rozkrojit 1x. Nebo jej můžete upéct v menším hrnci, který vystelete pečícím papírem, a poté 2x rozkrojíte. Otočte korpus, aby rovnější část byla nahoře, a máte připraveno na naplnění. Je dobré potřít korpus šťávou z kompotu, aby nebyl příliš suchý.
Připravte si náplň:
Z šlehačky, tvarohu a zakysané smetany vymíchejte náplň. Přidejte cukr dle chuti.
Tip: Potřete korpus náplní, poklaďte ovoce a opět potřete náplní. Při rozkrojení dortu bude ovoce uprostřed.
Nezapomeňte na zdobení:
Na ozdobu si můžete připravit cokoliv dle vaší fantazie, např. lentilky, strouhaný kokos, kakao, čokoládovou polevu apod.
Tip: Pokud budete dort potahovat smartflexem či marcipánem, nejdříve potřete celý dort máslem s cukrem, aby se hmota dobře přichytila.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 23. 11. 2020, 20.01
Jednoduchý, ale bude určitě výborný.
iva.t, 8. 4. 2017, 15.36
Dokonalost sama, hned bych si dala:)