Punčový dort
Ingredience:
- Na krém:
- Marmeláda
- 8lžíce
- Na polevu:
- Citronová štáva
- 1dcl
- Moučkový cukr
- 28dkg
- Na marinádu:
- Voda
- 3/4litr
- Cukr krystal
- 10dkg
- Punčové aroma
- 20ml
- Rum
- 1/2dcl
- Barvivo červené,oranžové,žluté(nebo podle fantazie)
- 3balení
- Na těsto / korpus:
- Vejce
- 6ks
- Moučkový cukr
- 25dkg
- Polohrubá mouka
- 25dkg
- Prášek do pečiva
- 1/2ks
- Voda
- 75ml
- olej
- 75ml
Nejprve si uděláme těsto . Žloutky vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny. Přilijeme vodu s olejem a asi ještě minutku šleháme. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práskem do pečiva a tuhý sníh z bílku . Těsto rozdělíme do máslem vymazanych a moukou vysypanych forem. Jedna forma bude kulata nejlíp o průměru 24cm a druhy bude normlani plech na buchty 17x25cm, ale nemusi byt uplne presny,taky nemam stejný. Pečeme v předehráte troubě na 195C cca 19minut.
Připravíme si sirup , který si rozdělíme na tři díly a každý díl obarvíme barvivem.
Kulaty korpus rozřízneme napůl a z obou stran ho potřeme marmeladou .
Obdelníkový korpus nakrájíme na platky, namočíme v sirupu, lehce vyždímeme(čím víc budem ždímat , tím bude sušší,takže opravdu jemně) a položíme na spodní část kulatého korpusu. Barvy střídáme po pruzích a až máme cely kulátý korpus zaplněn, přiklopíme druhou částí korpusu. Zatížíme (třeba hrncem s vodou) a necháme pár hodin odstat.
Připravíme si citronou polevu , kdy jen vyšleháme sťávu s cukrem. Pokud chcete můžete i polevu obarvit a jen ji nalit na dort.
Přes noc ztuhnout v lednici a můžete podávat ! Přeji dobrou chuť !
!!! Nemám nafocení postup dort, tak Vám tam přikládám fotky stažené z netu , aby jste pochopily a veděli jak skládat namáčene pruhy na dort. !!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 9. 12. 2018, 20.01
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 5. 10. 2018, 12.20
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 15. 1. 2018, 6.35
Já se do něj jednou pustila a vzniklo z toho úplně něco jiného
k.o.r.i.n.e.k, 12. 3. 2017, 23.36
Také už jsem ho dělala, ale je na nás hodně sladký, tak už jsme ho dlouho neměli
Petra Schoberová, 22. 1. 2017, 21.47
noo tak to vypadá opravdu luxusně, za chvíli se nám blíží období narozeninového šilenství, už vím co udělam mnam