Vídeňský sachr dort
Vložil(a): MiskaTekk,1. 7. 2016 0.28
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a opět vyšleháme dotuha. Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, prosejeme na čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch zarovnáme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 30 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Korpus na dvou místech vodorovně překrojíme. Každý plát potřeme marmeládou a uložíme je na sebe. Rozpustíme krupicový cukr ve 3 lžících vody a povaříme, až se cukr táhne jako nit. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme ji k cukru a důkladně vymícháme dohladka. Dort přelijeme teplou polevou, uhladíme a necháme částečné vychladnout. Poté jej dáme do lednice zatuhnout.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 20.49
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 16.03
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 21.38
ten je naprosto úžasný a mám na něj chut
Aliisha, 17. 1. 2017, 16.03
Sachr jsem dělala jednou a byl moc dobrý
jitka46, 2. 7. 2016, 1.16
ten jsme si udělali o víkendu na oslavu