Dvanáctihodinová kachna

zobrazeno1461×

Vložil(a): Lucie2,17. 10. 2014 9.41

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

kachna (cca 1700 g)
1ks
med
150ml
sůl a kmín
1špetka (podle chuti)

1. Kachnu omyjte a osušte, odřízněte přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte zvenku i zevnitř. Posypte ji kmínem. Posaďte do pekáčku, mírně podlijte vodou, přiklopte a pečte šest hodin v troubě předehřáté na 90 °C.
2. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte dalších šest hodin. Opět přiklopené, s kachnou nic nedělejte, nepodlévejte ji. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopte, potřete medem a do konce pečení ji potírejte.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 10. 6. 2021, 21.13

Také dělávám a je výborná.

simsim, 9. 2. 2021, 23.26

Kachničku se zelím, to bych si dala. Pomalu pečená je šťavnatá, výborná.

Bap, 19. 1. 2021, 14.04

Kachnicka nikdy neomrzí, ale tak dlouho by mě ji péct nebavilo

danuse11, 2. 11. 2020, 15.55

vypadá užasně,musí být dobrá zkusíme jí udělat takhle

nancy, 29. 9. 2020, 13.45

Jednou jsem dělala pomalu pečenou, ale nebylo to ono. Maso sice odpadalo od kosti, ale nebylo tak dobré jako když peču normálně

mikjana, 14. 5. 2020, 20.17

Děláte mi chutě na kachnu, ale takto dlouho ji péct nemusím.

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 8.55

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 1. 6. 2018, 13.01

Ja bych si dala hned ale kdybych měla mít tak dlouho zaplou troubu tak bychom se v bytě asi opravdu upekli i s kachnou

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 16.06

tak takovou kachničku bych si nechala líbit

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 19.18

Luxusní kachnička

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů