Dvanáctihodinová kachna
Vložil(a): Lucie2, 17. 10. 2014 9.41
1. Kachnu omyjte a osušte, odřízněte přebytky tuku u biskupa a u krku a kachnu důkladně osolte zvenku i zevnitř. Posypte ji kmínem. Posaďte do pekáčku, mírně podlijte vodou, přiklopte a pečte šest hodin v troubě předehřáté na 90 °C.
2. Zvyšte teplotu na 120 °C a pečte dalších šest hodin. Opět přiklopené, s kachnou nic nedělejte, nepodlévejte ji. Teprve hodinu před koncem pečení kachnu odklopte, potřete medem a do konce pečení ji potírejte.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 7.55
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 14.06
tak takovou kachničku bych si nechala líbit