Kachní prsa na medu a medvědím česneku
Vložil(a):k.o.r.i.n.e.k,8. 2. 2017 23.39
Zjistila jsem, že v receptech není žádný recept na kachní prsa, tak jeden přidávám. Kachní prsa, v mém případě domácí, jsem osolila a kůží navrchu jsem do čtverečků nařezala. Musíte řezat jen kůži ne maso, a naložila na hodinu do marinády z medu, citronu a medvědího česneku. Poté jsem vložila na studenou pánev bez tuku stranou s kůží a nechala to tam 8 minut. Průběžně jsem obracečkou maso připlácávala, aby se kůže pořádně vyškvařila. Potom jsem prsa otočila a opékala 5 minut. Následně jsem maso dala do vyhřáté trouby na 200 stupňů dopéci ještě na osm minut. Po vyndání z trouby jsem nechala maso odpočinout asi deset minut a následně krájela. Maso je velice šťavnaté a podobné steaku z hovězího masa. V případě nedodržení časů může maso ztvrdnout a je nutné péci dlouho.
Podávala jsem se salátem a bramborovou kaší.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 25. 11. 2020, 15.36
Naprostá lahůdka. Také dělávám podobně. Je to velká dobrota.
Mygara, 16. 12. 2018, 18.01
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 30. 9. 2018, 20.30
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 7. 1. 2018, 5.39
Bojím se, že bych měla tvrdé
Petra Schoberová, 24. 8. 2017, 15.26
musí byt určitě moc dobré
Aliisha, 9. 2. 2017, 22.08
Velká dobrota
k.o.r.i.n.e.k, 10. 2. 2017, 16.00
To je, člověk si občas musí udělat radost