Kuřecí salát s květákem
Ingredience:
- vejce
- 2ks
- kuřecí plátky či kuřecí prsa (bez kůže)
- 500g
- sůl
- 1lžička
- mleté čili
- 1množství dle chuti
- sladká paprika
- 1/4lžička
- granulovaný česnek
- 1/4lžička
- nepřilnavý olej ve spreji
- 1množství dle chuti
- olivový olej
- 1lžička
- nízkotučná majonéza (např. i domácí)
- 3/4hrnek
- zahradní řapíkatý celer (jemně nasekaný)
- 2ks
- uvařený, rozmixovaný květák
- 1/2hrnek
- nízkotučný bílý jogurt
- 1/2hrnek
- bobule hroznového vína, hrubě nasekané
- 1/2hrnek
1. Vejce vložte do malého hrnce a zalijte je studenou vodou. Zakryjte pokličkou, postavte hrnec na vysoký žár, uveďte do vaaru, pak sejměte hrnec z plotýnky a nechte ho s pokličkou stát 15 minut. Pak vejce chvíli nechte pod tekoucí vodou a oloupejte je. Oddělte žloutky od bílků. Bílky nasekejte a žloutky vyhoďte (nebo je dejte do ledničky na jiné využití).
2. Posypte kuřecí maso solí, mletým čili, paprikou a česnekem v prášku. Velkou nepřilnavou pánev vystříkejte olejem ve spreji a postavte ji na střední žár. Jakmile je pánev horká, přidejte olej a pak i kuřecí maso. Plátky smažte 4-5 minut po každé straně, dokud nejsou do světlehněda a uprostřed nemají růžovou barvu. Kuřecí prsíčka smažte 5 minut po každé straně, pak zmírněte řár a smažte je dalších 9-10 minut. Před porcováním na kousky je nechte trochu vychladnout.
3. Ve velké míse smíchejte kousky kurřecího masa s majonézou, celerem, květákovým pyré, jogurtem, nasekanými bobulemi hroznového vína a nasekanými bílky, Pokrm podávejte teplný či vychlazený např. s toustovým chlebem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (11 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 13. 1. 2019, 15.16
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 20. 11. 2018, 14.53
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 8. 3. 2018, 21.56
hmm, to bych sama nevymyslela
Aliisha, 21. 1. 2017, 21.28
Hmmm. Fajn kombinace chutí
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 15.30
dobrotka
jitkamety, 15. 5. 2016, 12.28
hmmm..