Pečená kachna s cibulovým "zelím"
Vložil(a): Mildret, 22. 1. 2019 11.49
Kačenu osolíme a posypeme kmínem, dáme do suchého pekáče a pečeme cca hodinu na 100 stupňů. Mezitím nakrajeme cca 1 kg cibule , česnek a podusíme v hrnci. Kachnu vytáhne z pekáče. Nasypeme cibuli, podlijeme trochou vody nebo vývaru na to položíme zpět kačenu a vrátíme do trouby . Pečeme ještě cca hodinu na 160 stupňů podle potřeby podliváme. Před koncem pečení opět vytáhneme maso a cibuli zahustíme. ( Trocha mouky s vodou, jíška, brambora ) jak je kdo zvyklý. Dochutíme a necháme ještě pár minut v troubě... Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem .
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (23 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 1. 11. 2020, 22.42
Cibulové zelí děláme, tak vyzkoušíme i s kachnou.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 13.41
manzelovi udelam
mikka27, 9. 5. 2020, 15.51
Zajímavý recept na cibulové zelí. Ještě jsem to nejedla.
Mygara, 8. 3. 2019, 16.34
každopádně je to zajímavá varianta