30 min. - 2 hod.
jednoduchý
Ingredience:
- Vařené brambory
- 800 g
- Polohrubá mouka
- 200 g
- Hrubá mouka
- 100 g
- Vejce
- 1 ks
- Sůl
- Solamyl
- Na obalení knedlí
Brambory si uvaříme ve slupce, poté oloupeme a já strouhám na jemném struhadle (existuje na to takové "mačkátko").
Přidáme obě mouky, sůl a vejce.
Uděláme těsto. Můžeme podle potřeby podsypat moukou.
Tvoříme knedlíky. Já dělala plněné uzeným masem, tak jsem si udělala jeden velký knedlík, rozkrájela jej na malé kousky, a ty pak rozplácla, naplnila, zabalila, vyválela na pěknou kuličku a obalila v solamylu.
Jinak je celkem fuk, jestli uděláte normální knedle, šišky nebo co se Vám zrovna vybaví z bramborového těsta.
Doporučuji před vařením obalit v solamylu (nerozvaří se).
Vložíme do vroucí vody a vaříme 15-20 minut.
Příloha je klasické zelí (cibulku smažit, udělat trošku jíšku, přidat zelí, podlít a dusit. !! Hlídat a občas zamíchat!! Dochutit - sůl, cukr a ocet.)
Diskuze k této stránce (29 příspěvků)
Knedlíky také dělám, jen to uzené maso nedávám do knedlíků, ale osmažím ho zvlášť.
Tyto knedlíky dělávám často se zelím a usmaženou cibulkou.
Moc dobré máme též rádi ,pochutnáváme si je to dobrota
Já se nedělám zbytečně s plněnými knedlíky, ale umelu uzené maso, udělám normální knedlík a k tomu zelí a smaženou cibulku a jak to mají chlapy rádi
mikka27, 7. 8. 2020, 17.16
Mygara, 26. 12. 2018, 21.06
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 1. 9. 2018, 20.36
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 24. 5. 2018, 22.47
miluju, jen tady pouze s cibulkou, zato jí vždycky dělám hodně
Fuga, 25. 12. 2017, 18.24