Bramborové škubánky z kysaného zelí
Vložil(a):Ivankaaa,25. 9. 2015 14.54
Brambory uvaříme ve slupce,necháme je vychladnout,pak je oloupeme a najemno nastrouháme,nebo protlačíme přes lis. Pak si dáme do velkého hrnce vařit vodu. Na desku nasypeme hrubou mouku,brambory,sůl,vejce a vypracujeme hladké těsto . Děláme z něho šišky - nakrájíme přibližně stejné kousky.Ty vložíme do vroucí osolené vody a čekáme dokud nevyplavou na povrch.Mezitím slaninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji v rozpáleném oleji. V kastrolu si na oleji osmažíme dohněda cibuli ,přidáme z lehkého promytí zelí,přidáme trošku pepř,špetku soli,prohřejeme a přimícháme k ní uvařené škubánky.Zlehka promícháme a podáváme posypané opraženou slaninou a pažitkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 19. 1. 2019, 15.28
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 14. 11. 2018, 21.40
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 21.38
mám super tip na oběd
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.14
Jendo z mých oblíbených jídel.
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.57
moc dobré