Bramborový štrúdl

zobrazeno 1336×

Vložil(a): Lucie2, 13. 10. 2014 12.59

Bez vajec 30 min. - 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

vařené brambory
400 g
pórek
1 ks
strouhaný křen
2 lžíce
zakysaná smetana
5 lžíce
klobása
200 g
tymián
1 špetka
sůl a pepř
1 špetka
listové těsto
1 balení
mléko
1 lžíce

Troubu rozehřejte na 180 °C. Uvařené brambory nakrájejte na malé kostičky. Nasekaný pórek povařte 3 minuty ve vroucí vodě a pak jej osušte. Obojí smíchejte spolu se strouhaným křenem, zakysanou smetanou, klobásou nakrájenou na tenká kolečka a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete. Listové těsto rozválejte a naplňte směsí, zabalte jako štrúdl, potřete mlékem a pečte asi 45 minut.

Místo klobásy můžete použít šunku nakrájenou na nudličky.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 30. 5. 2021, 20.32

Vypadá moc dobře, vyzkouším.

simsim, 31. 12. 2020, 20.23

Bramborový štrůdl jsem ještě nedělala, ale vypadá luxusně.

danuse11, 1. 11. 2020, 13.29

musím vyzkoušet tohle jsem jěště nezkoušela vypadá to krásně,dělám jako pizza štrudl

nancy, 22. 9. 2020, 11.07

Zajímavý nápad, slyším poprvé.

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 13.10

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 2. 6. 2018, 11.37

Vypadá naprosto dokonale

slavuska

slavuska, 25. 5. 2018, 0.57

zajímavé a lákavé

Alexis01, 15. 9. 2017, 17.43

Zajímavá kombinace

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 21.59

Nádherný, klidně i pro návštěvu

Aliisha

Aliisha, 6. 12. 2016, 22.09

Opět netradiční kombinace brambor a listového těsta. Ráda zkouším nové recepty.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů