Brambory zapečené s cibulí a čedarem
Vložil(a): Lucie2, 26. 10. 2014 10.10
Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. Kolečka brambor 4–5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte. Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí – končit byste měli sýrem. Ve vyhřáté troubě pečte 25–30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
Tip - K bramborám servírujte salát z rukoly a polníčku, případně volské oko.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (20 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 30. 1. 2019, 9.17
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 28. 6. 2018, 19.56
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
slavuska, 25. 5. 2018, 0.56
dobrota
Aliisha, 15. 1. 2017, 21.13
Bezva recept!
Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.54
dobrotka