Halušky s brynzou
Vložil(a): szendrejka,18. 11. 2016 13.28
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a pak je můžeme ještě rozmixovat (nemusíme). Slijeme přebytečnou tekutinu, osolíme, přidáme vajíčko, mouky tolik, abychom získali řídké těsto. Konzistence by měla připomínat těsto na lívance nebo řídkou bramborovou kaši. Protlačujeme ho postupně do vroucí vody - osolené - speciálním sítem na halušky. Když vyplavou na povrch, vybereme je sítkem a vaříme další várku.
Mezitím opečeme slaninu dočervena. Brynzu rozmícháme se smetanou dohladka a opepříme. Scezené halušky promícháme s brynzou a na talířích servírujeme s rozškvařenou slaninou a sypeme petrželkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 3. 12. 2018, 11.35
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 16. 10. 2018, 21.17
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
slavuska, 25. 5. 2018, 2.35
hned bych si dala
Fuga, 23. 1. 2018, 17.42
ty jsou úžasné a ta slanina nahoře
Aliisha, 3. 12. 2016, 16.45
Vždycky se je dávám na dovolené. Asi je zkusím připravit i doma. Snad budou stejně tak dobré.