Pro vegetariány
30 min. - 2 hod.
složitější
Ingredience:
- Brambory
- 1,2 kg
- Mouka polohrubá
- 700 g
- Vejce
- 2 ks
- Sůl
- 1 množství dle chuti
- Bryndza
- 250 g
- Máslo
- 50 g
- Voda
- Cca 200 ml
Brambory uvaříme ve slupce,a necháme vychladnout,oloupeme,a nastrouháme. Dáme stranou asi 350g,ty smícháme s bryndzou a rozpuštěným máslem-náplň. Zbytek brambor dáme do mísy,přidáme vejce,vodu,mouku,sůl,a uděláme nelepivé těsto(množství mouky,vody..je orientační,záleží např. Na bramborech,prostě přidáváme tak dlouho,než je těsto akorát. Z těsta tvoříme kolečka,dáme přiměřeně náplně,přeložíme napůl,přitiskneme okraje ozdobíme vidličkou. Dáme do vroucí vody,pohlídáme si,aby se nepřilepily ke dnu,a vaříme,od doby,co vyplují na hladinu,tak ještě cca 7 minut. Můžeme podávat s opečenou slaninou,kysanou smetanou,nebo třeba další porcí bryndzy.Nebo i jen tak jsou dobré.
Na tyto pirohy je více receptů,jde těsto bez brambor,nebo náplň bez- jen bryndza,mě nejvíce chutnají takto. Na Slovensku je prodávají mražené v každém obchodě,u nás jsem je bohužel nepotkala,tak dělám domácí,neumím je moc hezké,ale jsou moc dobré.
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
ještě jsem nikdy nezkoušela
Ještě jsem nikdy nedělala, ale je to asi určené pro hodně velkou rodinu a nebo dát zamrazit pro další použití.
Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala
Pirohy neznám, vypadají moc dobře, ale přijde mi to strašně velká dávka.
mikka27, 21. 5. 2020, 13.39
Prima recept, budu zkoušet dnes
Tak ty musím zkusit, ty jsem ještě nikdy nedělala.
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 5. 8. 2018, 7.51
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané