Liptovské pirohy
sledováno1× zobrazeno2199×
Vložil(a):slavuska,12. 2. 2018 2.31
Brambory uvaříme ve slupce,a necháme vychladnout,oloupeme,a nastrouháme. Dáme stranou asi 350g,ty smícháme s bryndzou a rozpuštěným máslem-náplň. Zbytek brambor dáme do mísy,přidáme vejce,vodu,mouku,sůl,a uděláme nelepivé těsto(množství mouky,vody..je orientační,záleží např. Na bramborech,prostě přidáváme tak dlouho,než je těsto akorát. Z těsta tvoříme kolečka,dáme přiměřeně náplně,přeložíme napůl,přitiskneme okraje ozdobíme vidličkou. Dáme do vroucí vody,pohlídáme si,aby se nepřilepily ke dnu,a vaříme,od doby,co vyplují na hladinu,tak ještě cca 7 minut. Můžeme podávat s opečenou slaninou,kysanou smetanou,nebo třeba další porcí bryndzy.Nebo i jen tak jsou dobré.
Na tyto pirohy je více receptů,jde těsto bez brambor,nebo náplň bez- jen bryndza,mě nejvíce chutnají takto. Na Slovensku je prodávají mražené v každém obchodě,u nás jsem je bohužel nepotkala,tak dělám domácí,neumím je moc hezké,ale jsou moc dobré.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Ladka Tom Berenreiterovi, 27. 9. 2020, 16.43
lakave, udelam je
mikka27, 21. 5. 2020, 15.39
Prima recept, budu zkoušet dnes
Kateřina Fárová, 17. 5. 2020, 20.37
Tak ty musím zkusit, ty jsem ještě nikdy nedělala.
Mygara, 7. 1. 2019, 10.26
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 5. 8. 2018, 9.51
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané