Houbový kuba
1. Krupky nejprve spařte, potom je propláchněte v tekoucí vodě a nakonec s kouskem sádla uvařte doměkka. Poté je sceďte v cedníku, propláchněte studenou vodou a dejte do mísy. Mezitím, co se vaří krupky, opečte na sádle najemno nasekanou cibuli a houby spařte horkou vodou, sceďte je a pokrájejte.
2. Cibulku i houby přimíchejte ke krupkám, směs osolte, opepřete, přidejte rozmělněný česnek a majoránku.
3. Vše přendejte do sádlem vymazaného pekáčku a při 180 °C pečte asi půl hodiny. Těsně před koncem, když začíná být kuba narůžovělý, jej poklaďte plátky másla – úžasně to pokrm zjemní.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (26 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 28. 11. 2020, 11.43
Děláváme každý rok na vánoce, prostě je to tradiční vánoční pokrm.
Žofinka, 31. 1. 2019, 15.14
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané