Houbový štrůdl
Ingredience:
- olivový olej
- 1lžíce
- sušené houby
- 25g
- máslo
- 20g
- česnek
- 3stroužek
- hnědé žampiony
- 600g
- sušená majoránka
- 1lžička
- rajčatový protlak
- 2lžíce
- balzamikový ocet
- 1lžíce
- sůl
- 1špetka
- pepř
- 1špetka
- mražený hrášek
- 150g
- petrželka
- 2lžíce
- strouhaný eidam
- 100g
- listové těsto
- 500g
- rozšlehané vejce
- 1ks (kmín na posypání)
Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte utřený česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 15.04
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 15.10
mám moc ráda a kombinuji tam vše možné
Aliisha, 6. 12. 2016, 23.09
Zajímavá kombinace. Do štrůdlu jsem houby ještě nedávala
Bellissima, 9. 6. 2016, 1.58
zvlastni kombinace ale asi dobre