Houbový štrůdl
Ingredience:
- olivový olej
- 1 lžíce
- sušené houby
- 25 g
- máslo
- 20 g
- česnek
- 3 stroužek
- hnědé žampiony
- 600 g
- sušená majoránka
- 1 lžička
- rajčatový protlak
- 2 lžíce
- balzamikový ocet
- 1 lžíce
- sůl
- 1 špetka
- pepř
- 1 špetka
- mražený hrášek
- 150 g
- petrželka
- 2 lžíce
- strouhaný eidam
- 100 g
- listové těsto
- 500 g
- rozšlehané vejce
- 1 ks (kmín na posypání)
Sušené houby zalijte 200 ml vroucí vody a nechte dvacet minut stát. Poté slijte, vodu uschovejte. Zahřejte troubu na 200 °C. V pánvi rozehřejte olej i máslo, přidejte utřený česnek, po pár minutách i okapané sušené houby a pokrájené čerstvé houby. Za stálého míchání opékejte tři až pět minut. Přidejte majoránku, protlak, balzamikový ocet i vodu z hub. Osolte a opepřete, přiveďte k varu a na mírném plameni nechte deset minut probublávat, dokud omáčka nezhoustne. Vmíchejte hrášek, petrželku, eidam a nechte zchladnout. Listové těsto rozdělte na poloviny, obě rozválejte dotenka na obdélník, doprostřed dejte houbovou směs (u kratších konců nechte 5 cm místa), zarolujte jako klasický štrúdl, konce svažte kuchyňským provázkem, potřete vajíčkem a pokmínujte. Dejte na 30–35 minut péct. Podávat můžete například se zakysanou smetanou ochucenou rozetřeným stroužkem česneku, solí, pár kapkami olivového oleje a pažitkou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 14.04
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 4. 2018, 13.10
mám moc ráda a kombinuji tam vše možné
Aliisha, 6. 12. 2016, 22.09
Zajímavá kombinace. Do štrůdlu jsem houby ještě nedávala
Bellissima, 8. 6. 2016, 23.58
zvlastni kombinace ale asi dobre