Hovězí na houbách
Vložil(a): patricia077, 18. 9. 2017 10.22
Maso nakrájíme na 5 - 6 plátků, které jemně naklepeme, osolíme a posypeme drceným kmínem.
Na oleji zpěníme na kostičky nakrájenou 1 velkou cibuli a do ní vložíme okořeněné plátky z jedné strany obalené v hladké mouce.
Lehce osmahneme z obou stran.
Podlijeme nejlépe vývarem (pro umocnění chuti houbový), poprášíme houbovým kořením a přikryté pokličkou vložíme do trouby vyhřáté na cca 220°C. - tady záleží na troubě, některá peče více, mám to po stěhování vyzkoušené, že to není jako v té minulé .-)..my jsme pomalu dusili ve skleněné míse s víkem, pak jsme snížili teplotu na cca 170, záleží na vlastnostech trouby..
Mezitím si na sádle osmahneme druhou, na kostičky nakrájenou cibuli.
Vložíme čerstvé očištěné houby - my dali hříbky, podhříbky, křemenáče, ryzce - prostě takový mix (můžou být i mražené), osolíme, přidáme krapet drceného kmínu a zlehka podusíme.
Asi po 1 hodině pečení masa v troubě přidáme podušené houby, rozmarýn ze zahrádky ( ten tomu dá krásnou vůni )a přibližně další půlhodinu necháme péci. Až je maso měkké, můžeme dosolit a rovnou podávat nejlépe s rýží.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 2. 8. 2020, 11.26
U nás moc populární jídlo.
Mygara, 31. 12. 2018, 18.43
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 31. 8. 2018, 20.07
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 19. 12. 2017, 11.52
to přímo miluji, ale občas mám hovězí tvrdé
patricia077, 10. 1. 2018, 10.32
jj ono záleží na masu
k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 14.48
To znám to je taková klasika u nás ale už jsem to dlouho nevařila
patricia077, 14. 11. 2017, 14.52
Tak v období hub jsme zkusili, co se dalo
k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 14.54
Já mám teď spoustu sušených, tak budu vařit z nich
patricia077, 14. 11. 2017, 15.05
já taky plus v mrazáku
patricia077, 20. 9. 2017, 9.43
smažka taky dobrá .-)