Hříbky na česneku

zobrazeno 1612×

Vložil(a): Lucie2, 27. 10. 2014 9.09

Pro vegetariány do 30 min. mírně ostré jednoduchý

Ingredience:

mladé hříbky
600 g
česnek
2 stroužek
sušené drcené chilli papričky
1 špetka
nasekaná petrželka
2 lžíce
máslo
1 lžíce
olivový olej
2 lžíce
mořská sůl
podle chuti

1 Očistěte houby a nakrájejte je na zhruba 1 cm silné plátky. Stroužky česneku trochu sklepněte paličkou na maso nebo stlačte plochou stranou nože.

2 V pánvi je spolu s chilli zvolna opékejte na směsi másla a olivového oleje. Jakmile začne česnek žloutnout, odstraňte ho – trvá to asi 2 minuty.

3 Zvyšte plamen a přidejte houby. Opékejte ze všech stran celkem 3–4 minuty dozlatova. Míchejte opatrně. Vypněte, osolte a přisypte nasekanou petrželku. Ihned podávejte – jako předkrm nebo chuťovku. Výborné jsou ale i ke steaku nebo promíchané s těstovinami.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (13 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

simsim, 13. 2. 2021, 23.02

Z hříbků mám nejraději řízky, nebo smaženici, podle toho jak jsou velké.

Bap, 1. 2. 2021, 12.50

Loni jsme našli hribkovy ráj, tak doufám, že letos porostou

nancy, 3. 10. 2020, 11.30

Česnek a houby to by mě nenepadlo

Žofinka

Žofinka, 30. 1. 2019, 15.28

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 29. 6. 2018, 15.26

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 13.56

Skvělé , dala bych si s těstovinami i s chlebem

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 20.49

Ještě čerstvý křupavý chleba a je to dokonalé

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.43

dobrotka

jitkamety

jitkamety, 24. 2. 2016, 17.13

zajimave

Sarka6, 17. 2. 2016, 9.38

Zajímavý tip

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů