Rizoto z hlívy

zobrazeno 1435×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 13. 4. 2017 22.27

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

máslo
50 g
hlíva
300 g
kulatozrnná rýže
300-400 g
voda nebo vývar
1 množství dle chuti
růžová sůl, pepř
1 množství dle chuti
kysaná smetana
150 g
nastrouhaný parmazán
1 množství dle chuti

Nejprve jsem na másle orestovala hlívu. Kdo chce rizoto ještě vylepšit může přidat 100g nakrájené anglické slaniny. Já vařila pro manžela, takže jsem jí tam dala. 

Přisypala jsem rýži a chvilku opražila. Pak jsem zalila vodou, aby byla rýže ponořená a nechala pod pokličkou uvařit. Když byla rýže hotová, osolila a opepřila jsem rizoto. Na závěr jsem vmíchala kysanou smetanu a posypala parmazánem.

Rizoto je výborné, krásně krémové.

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (33 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bap, 1. 2. 2021, 12.42

Tedy to bude moc dobré, vyzkouším, hlivu máme moc rádi

danuse11, 9. 11. 2020, 18.12

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem nikdy nedělala

mikka27

mikka27, 2. 11. 2020, 20.33

Hlívu mám moc ráda na všechny způsoby. Krásně voní.

Mygara

Mygara, 19. 12. 2018, 19.17

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 11. 9. 2018, 8.38

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 30. 12. 2017, 23.50

To je jak pravé italské

Čertice, 2. 5. 2017, 21.21

Dělala jsem znovu pro dceru a také velká chvála

Čertice, 21. 4. 2017, 13.14

Je výborné dělala jsem jen z půlky, kdyby mi nechutnalo a byla to chyba bylo hned pryč

annahb, 20. 4. 2017, 13.36

takové rizoto jsem ještě nezkoušela ale určitě na něj také dojde

rodinka

rodinka, 16. 4. 2017, 18.35

Hned bych si dala

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů