Rychlé smetanové houby s těstovinami
Vložil(a): Blankasiro,1. 11. 2016 11.34
Houby očistěte, omyjte a nakrájejte na větší (bitesize) kousky. V pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmahněte nakrájenou cibuli. Poté, co zesklovatí, přidejte houby, polovinu kmínu a polovinu sypkého bujónu (místo soli). Zamíchejte, přikryjte a nechte dusit. Houby budou pouštět vodu, po 5 - 10 minutách by měly být lehce scvrklé. Odkryjte je, přidejte zbytek kmínu, opět promíchejte a nechte ještě minutu či dvě odpařit většinu vody. Poté přilijte smetanu a přimíchejte zbytek bujónu, zvyšte plamen a nechte omáčku za občasného míchání redukovat do požadované konzistence (asi pět minut, dokud není pěkně hustá). Když je hotová, nechte jí vychladnout a odležet po dobu přípravy těstovin. Uvařené těstoviny promíchejte s omáčkou. Podávejte ihned s čerstvou petrželkou, citrónem a (zeleným) pepřem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Mygara, 30. 11. 2018, 11.38
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 17. 10. 2018, 21.48
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 25. 1. 2018, 3.33
Škoda, že není sezóna. Hned bych si dala
Aliisha, 16. 12. 2016, 19.48
Vyzkouším, mám hodně sušených hub, tak je alespoň zužitkuji.
Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 21.21
hned byhc si dala
mrkew, 3. 11. 2016, 14.05
Hmmm:)
petrao, 3. 11. 2016, 13.34
Houby mám jen sušené tak to zkusim z nich