Rýže s houbovou omáčkou, kuřecím masem a cuketou
Nejprve dáme do cca 2 dcl vroucí vody vařit bujón (já jsem použila BIO zeleninový, ale může být jakýkoliv). Poté nakrájíme cibulku na drobno, případně česnek a osmahneme je na oleji nebo másle. K cibulce a česneku přidáme sušené houby (nalámala jsem je na menší kousky), osolíme, opepříme a přidáme kmín. Na chvíli přikryjeme pokličkou (tak na dvě minutky) a poté přilijeme vodu s bujónem a opět přikryjeme pokličkou. Nakrájíme si cuketu na menší kostičky a připravíme kuřecí pečené maso také nakrájené na menší kousky.
(TIP: vždy upeču celé kuře, kus sníme a zbytek oberu, nakrájím na kousky a dám do mrazáku - velmi rychlé použití kdykoliv později).
Cuketu a kuřecí maso přidáme na pánvičku k houbám, cibulce a bujónu a opět přiklopíme. Asi po 10ti minutách je hotovo. Podáváme nejraději s rýží. Na tomto jídle si s námi pochutnala i dvouletá dcera. Dobrou chuť. :)
Celková doba přípravy cca 20 minut.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 31. 1. 2019, 15.27
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Aliisha, 14. 1. 2017, 21.26
Hm, to vypadá moc dobře
Rulficka48, 31. 10. 2016, 23.02