Bulgurový koláč
Vložil(a):Zdenulkaa,9. 1. 2017 20.25
Bulgur uvařte dle návodu. Do vody k němu dejte vařit oloupanou malou cibuli a bobkové listy. Poté nechte 5 minut stát. Nakonec vyndejte cibuli a bobkové listy a nechte trochu zchladnout.
Bulgur dejte do mísy, kde jej promíchejte společně s vajíčky. Směsí pak rovnoměrně naplňte koláčovou formu, kterou jste si vyložili pečícím papírem. Poté smíchejte drcená rajčata s trochou soli, oregánem a bazalkou a vše rozprostřete na bulgurovou směs.
Žampióny nakrájejte na plátky. Stejně tak rajčata a mozzarellu, cibuli pak na kolečka. Nejprve jsem pokládala na koláč žampióny, polovinu mozzarelly, poté rajčata a cibuli a zbytek mozzarely. Pekla jsem ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 35 minut.
Popravdě mám ráda pikantnější jídla a koláč by získal ten správný říz přidáním například choriza nebo nivy. Ale nebyl by zase vhodný pro děti.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 8. 10. 2018, 12.00
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 16. 1. 2018, 6.28
To je opravdu netradiční úprava bulguru
rodinka, 11. 1. 2017, 19.23
Vypada to moc dobre
Petra Schoberová, 10. 1. 2017, 14.39
vypada báječně
patricia077, 10. 1. 2017, 11.10
Vypadá dobře, dělám podobný
annicka, 9. 1. 2017, 23.54
vypada to moc lakave