Čočka s kysanou smetanou
Vložil(a): szendrejka,19. 7. 2017 7.31
Sama jsem byla překvapená, jak jednoduché to bylo a jak výborně to chutnalo :)))
Uvaříme doměkka čočku s jednou celou oloupanou cibulí. Cibuli vyjmeme, čočku slijeme a vmícháme do ní kelímek zakysané smetany s rozmíchanýma 2 lžícemi hladké mouky. Osolíme a 5-10 minut vaříme. Musíte míchat!!!
Poté už jenom na mírném plameni vmícháme hrst nakrájeného libečku, hrst kopru a lžíci octa.
Podáváme s chlebem....vajíčkem....okurkou....co kdo rád.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (16 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 24. 5. 2020, 17.48
Čočku mám ráda, vyzkouším.
Mygara, 26. 12. 2018, 16.18
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 5. 9. 2018, 16.59
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 25. 12. 2017, 19.58
variantu se yakzsanou smetanou neznam
Petra Schoberová, 23. 8. 2017, 15.42
zajímavé,se smetanou jsem nikdy nemel
k.o.r.i.n.e.k, 23. 7. 2017, 21.21
Čočka mě nafukuje a dát si k tomu ještě zakysanku tak skončím na záchodě
szendrejka, 24. 7. 2017, 9.20
Zkuste čočku přes noc namočit a slít tu vodu a vařit jí v nové. Nejenom, že se vaří kratší dobu, ale právě zmírní tyhle "nafukovací" problémy ) se zakysanou smetanou moc nepomůžu já si v těchhle případech říkám, že se mi čistí střeva ))
k.o.r.i.n.e.k, 24. 7. 2017, 9.31
Čočku vždy máčím a vařím v nové vodě ?
szendrejka, 24. 7. 2017, 9.35
Tak to už nezbývá než to buď vydržet nebo zkusit něco jiného
k.o.r.i.n.e.k, 23. 7. 2017, 21.21
To já to tedy neznám ani s majonézou, já bych to vynechala úplně