Dýně zapečená s quinoou
Vložil(a): Zuzi,18. 11. 2015 19.08
NA 1 PORCI:
POTŘEBUJEME:
250g máslová dýně
50g quinoa
40g ovčí sýr – Pecorino Romano (Lídl)
30g papriky červené
30g brokolice
20g cibule
5g olej řepkový
česnek, sůl
Omytou máslovou dýni rozpůlíme, (pokud je starší a má ztvrdlou slupku, tak ji oloupeme). Vydlabeme semínka a vlákna. Potom ji osolíme, pokapeme olejem a pečeme v troubě na pečícím papíře asi 35 minut do změknutí.
Quinou propláchneme studenou vodou a následně spaříme vroucí vodou, čímž odstraníme nežádoucí saponiny. Vaříme v poměru 1:2 (quinoa : voda) asi 15 minut.
Na cibulce orestujeme krátce nakrájenou papriku, brokolici, přidáme uvařenou quinou, zamícháme a hotovou směsí pak plníme upečenou dýni. Na vrch nastrouháme sýr a celé ještě krátce zapečeme v troubě.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 17. 1. 2019, 16.18
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 16. 11. 2018, 10.27
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 19.00
zajímavý tip na náplň dýně
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.15
Klidně bych ochutnala
jitkamety, 4. 4. 2016, 20.57
tak to je zajimave