Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou
Vložil(a): andine, 11. 6. 2019 13.17
Postup:
1.Polentu nasypejte do vroucí vody a míchejte tak dlouho, dokud nezačne houstnout.
Jakmile je hotová, dochuťte jí solí a pepřem a rozprostřete pomocí vařečky na talíř. Je
dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak byste si při tvarování noků nestíhali foukat prsty.
2.Z vychladlé polenty postupně vytvarujte malé kuličky, které z jedné strany ocejchujte
vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.
3.Rajčata přelijte do rendlíku, smíchejte s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a
zahřejte na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se
nechá omáčka odležet.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (27 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 4. 6. 2020, 17.00
Jednoduché a vypadá, že to bude moc dobré.
jitka46, 8. 5. 2020, 23.58
Ty mě lákají, vypadají opravdu dobře, že bych je zkusila.