Pučálka
Vložil(a): szendrejka,15. 12. 2015 13.35
Hrách byl a je závaznou částí štědrovečerního jídelníčku. Byl na stole buď ve formě polévky , kaše nebo právě pučálky.
Přebraný neloupaný hrách namočíme přes noc do vody. Měla by být studená, já mám ale hrách v mrazáku od léta, tak dávám vlažnou :) Nabobtnalý hrách scedíme a rozproztřeme ho na mísu. Přikryjeme a necháme v teple naklíčit. Až budou klíčky cca 5-6 mm dlouhé, opražíme hrách nasucho (to je postní varianta) nebo na sádle s cibulkou, osolíme a opepříme. Nebo pro nás zcela neobvyklá varianta, ale už ve středověku známá a chutná: osladíme pučálku medem a přidáme pepř.
Nebo je zde i možnost, že pučálku přidáme do nějakého zdravého salátu :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 16. 1. 2019, 18.38
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 17. 11. 2018, 16.32
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 23. 4. 2018, 13.24
tak s medem a pepřem jsem ji nejedla
Aliisha, 19. 1. 2017, 22.29
To neznám
jitkamety, 23. 2. 2016, 8.11
vyzkousim