Pučálka

zobrazeno1319×

Vložil(a): szendrejka,15. 12. 2015 13.35

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

hrách neloupaný
-množství dle chuti
Voda
-množství dle chuti

Hrách byl a je závaznou částí štědrovečerního jídelníčku. Byl na stole buď ve formě polévky , kaše nebo právě pučálky. 

Přebraný neloupaný hrách namočíme přes noc do vody. Měla by být studená, já mám ale hrách v mrazáku od léta, tak dávám vlažnou :) Nabobtnalý hrách scedíme a rozproztřeme ho na mísu. Přikryjeme a necháme v teple naklíčit. Až budou klíčky cca 5-6 mm dlouhé, opražíme hrách nasucho (to je postní varianta) nebo na sádle s cibulkou, osolíme a opepříme. Nebo pro nás zcela neobvyklá varianta, ale už ve středověku známá a chutná: osladíme pučálku medem a přidáme pepř. 

Nebo je zde i možnost, že pučálku přidáme do nějakého zdravého salátu :)

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 4. 11. 2020, 16.19

nezkoušela jsem,musím vyzkoušet vypadá to moc krásně a lahodně

nancy, 3. 11. 2020, 15.25

Tohle jsem nikdy nejela a ani asi jíst nebudu

Žofinka

Žofinka, 16. 1. 2019, 18.38

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 17. 11. 2018, 16.32

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 4. 6. 2018, 12.22

Ty jo to vůbec neznám ale stoprocentně vyzkouším

Fuga

Fuga, 23. 4. 2018, 13.24

tak s medem a pepřem jsem ji nejedla

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 18.18

Vůbec neznám, to může být do dobré

Aliisha

Aliisha, 19. 1. 2017, 22.29

To neznám

jitkamety

jitkamety, 23. 2. 2016, 8.11

vyzkousim

Sarka6, 17. 2. 2016, 11.20

Zajimave

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů