Houbové rizoto se sýrem
Vložil(a): MiskaTekk, 9. 7. 2016 1.15
Sušené houby si namočíme na 15 minut ve vodě. Na másle orestujeme cibuli a česnek, osolíme, opepříme a přidáme houby, ze kterých jsme vymačkali přebytečnou vodu.
Pak přidáme rýži, promícháme, zalijeme vodou z namáčení hub a kuřecím vývarem (celkem cca jedním litrem) a dáme zakryté do vyhřáté trouby péct. Cca na 180°C 40 minut, ale záleží na troubě.
Zatím si na másle orestujeme čerstvé nebo mražené houby. Do ještě trochu tekutého rizota vmícháme lžíci másla. Při servírování poklademe nastrouhaným sýrem a jako přílohu kyselé okurky.Dobrou chuť :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (13 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 14.02
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 24. 11. 2018, 13.24
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 14.48
to si musím zapamatovat až budou houby
Aliisha, 21. 1. 2017, 20.45
Obyčejná, ale velká dobrota
jitka46, 11. 7. 2016, 23.07
vyzkouším, ale sama, manžel bohužel houby nejí