Krémové rizoto s chřestem
Vložil(a): szendrejka, 19. 7. 2016 9.37
Cibulku očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Chřestu odkrojíme dřevnaté části, svážeme ho a vložíme do vroucí a lehce osolené vody s jednou lžící másla. Stačí povařit 3-5 minut. Chřest vyjmeme a ihned ponoříme do studené vody. Vývar uchováme a chřest nakrájíme na kousky. V kastrolu rozpustíme půlku másla a olivový olej a osmahneme na něm cibulku. Poté vsypeme rýži a mícháme až se celá obalí tukem. Podlijeme vínem a mícháme, dokud se celá tekutina nevypaří. Postupně podléváme vývarem z chřestu. Mícháme a podléváme asi 15-20 minut. Odstavíme, důkladně vmícháme zbylé máslo a jemně nastrouhaný parmazán. Vložíme kousky chřestu, aby se prohřály v rizotu a dochutíme pepřem a solí.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (17 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 11. 5. 2020, 18.36
Zrovna jsem dnes chřest, zítra ho takto udělám.
Žofinka, 9. 1. 2019, 9.59
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 25. 11. 2018, 13.07
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 12. 2. 2018, 6.01
už se těším až bude chřestová sezona
Aliisha, 21. 1. 2017, 21.02
Vypadá to opravdu luxusně !