Domácí ravioli plněné špenátem
Vložil(a): Estrela113,2. 1. 2015 17.52
Z mouky a vajec vypracujte těsto, musí být tuhé a takřka nelepivé. Nechte odpočinout 30 min přikryté utěrkou nebo v igelitovém pytlíku na chladném místě.
Vyválejte plát asi 2 mm široké, vykrajovátkem vytvoříte kruhové útvary nebo nožem čtvercové. Doprostřed dejte náplň (jakoukoli máte rádi) a půlkruhy přeložte a prstem nebo vidličkou pořádně spojte. Čtvercové přeložte přes sebe a po okrajích pořádně vidličkou nebo prsty spojte. Vařte v osolené vodě.
Náplň ze špenátu - na pánvi rozehřejte trochu oleje, dejte špenát, a poduste. Pak vymačkejte všechnu vodu ze špenátu, přidejte ricotzu, strouhaný sýr, sůl, bylinky.
Lze plnit směsi sýru, dušenými houbami, masem. Při podávání můžete jen tak posypat strouhaným parmezánem nebo udělat rajčatovou či sýrovou omáčku.
Když jich uděláte více, můžete zbytek zamrazit a jakomile nebudete mít čas, máte rychlý oběd.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 12.13
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 20.08
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 16. 1. 2017, 22.10
Achchch, domácí jsou prostě nejlepší!
Aliisha, 16. 1. 2017, 22.09
Achchch, domácí jsou prostě nejlepší!
Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.47
mnamka