Dušená mrkev s vepřovým masem,domácí rozpeky
Vložil(a): MiskaTekk,1. 7. 2016 0.51
Dušená mrkrev :Do kastrolu dáme kousek (asi 50 g) másla, drobně nakrájenou cibulku, zpěníme, vložíme na malé kostky nakrájené vepřové maso, osolíme a dusíme, až je maso poloměkké. Potom přidáme na tenké lístky nebo nudličky nakrájenou mrkev, podlijeme vodou a dusíme. Když jsou maso i mrkev měkké, zahustíme šťávu troškou zásmažky (tu připravíme z většího množství másla a hladké mouky) a podle chuti osolíme.
Domácí rozpeky:
-
Vypracujeme kynuté těsto bez vajíčka a zaděláme je vlažnou vodou. Pro zjemnění lze přidat vlažné mléko.
-
Vytvoříme větší ploché vdolky a dáme je na teplé místo vykynout.
-
Pečeme je na plechu s povrchem potřeným vodou.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 9. 1. 2019, 20.36
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 22. 11. 2018, 16.24
Výborné, také musím vyzkoušet
Fuga, 13. 2. 2018, 22.12
tak ta příloha je super nápad
patricia077, 10. 12. 2017, 11.53
rozpeky to vidím prvně
Aliisha, 21. 1. 2017, 21.35
Rozpeky vidím prvně.
Petra Schoberová, 2. 7. 2016, 11.41
hmm, to vyzkouším