Pastýřský koláč
Vložil(a):Katka,14. 2. 2017 14.33
Ingredience:
- olivový olej
- 4lžíce
- větší cibule
- 1ks
- kapustičky
- 400g
- menší kedlubna
- 1ks
- mrkev
- 3ks
- žampiony
- 6ks
- rajské pyré
- 0,5litr
- hrášek
- 100g
- sušený tymián
- 1lžička
- sůl
- 1/2lžička
- pepř
- -množství dle chuti
- zeleninový vývar
- 2dcl
- batáty
- 1kg
- mléko
- 1dcl
- máslo
- -množství dle chuti
- loupané konopné semínko
- 4lžíce
Batáty oloupeme, nakrájíme na kostky a uvaříme cca 15 minut.
Osmažíme si cibuli, přidáme kapustu, kedlubnu, mrkev a žampiony. 10 minut opékáme.
Pak přendáme do většího hrnce a přidáme protlak, hrášek, tymián, sůl, pepř, vývar a dusíme asi 15 minut.
Uvařené batáty rozmačkáme, přidáme mléko a máslo, vznikne kaše.
Směs zeleniny dáme do zapékací mísy, nahoru dáme kaši, kterou zakapeme olivovým olejem a posypeme konopnými semínky. Dáme péct na 25 minut při 180 st.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (40 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 19. 11. 2020, 21.10
Zajímavá směs , ráda recept vyzkouším
Mygara, 16. 12. 2018, 20.41
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 28. 9. 2018, 19.13
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 6. 1. 2018, 4.16
Ta námaha stojí určitě za to?
Petra Schoberová, 24. 8. 2017, 15.43
vypada to opravdu moc dobře
jitka46, 15. 2. 2017, 23.25
slyším o tom poprvé, vypadá to zajímavě
Martaaa, 15. 2. 2017, 8.44
Take znam ve variante s bramborovou kaší.
Katka, 15. 2. 2017, 12.34
Ano, původně je v receptu bramborová kaše, ale zrovna měli batáty a chtěla jsem vyzkoušet, jsou zdravější než brambory