Zapečený celer
Vložil(a): Estrela113,5. 2. 2015 21.00
Celery oloupeme, rozkrojíme na půlky, vložíme do hrnce s vodou (velmi mírně okyselenou octem) a uvaříme do měkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na másle. Uvařený celer scedíme , necháme trochu vychladnout a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Dno zapékací mísy potřeme trochou tuku z opečené slaniny, poklademe plátky celeru a zasypeme částí slaniny. Opět přidáme vrstvu celeru a slaniny, a tak pokračujeme do vyčerpání zásob. Každou vrstvu celeru mírně opepříme a osolíme. Na závěr vše pokapeme zbylým tukem z opečené slaniny, posypeme směsí nastrouhaných sýrů a v předem vyhřáté troubě zapečeme dozlatova. Je možné použít ke spojení směsi také rozšlehané vejce.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (21 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 27. 1. 2019, 8.37
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 6. 11. 2018, 22.16
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Aliisha, 19. 1. 2017, 21.51
Jednoduché, rychlé a dobré
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 7.33
same celerové dobrotky
jitkamety, 21. 2. 2016, 14.40
mnam