zapečený lilek se šunkou a parmezánem
Vložil(a): navji, 19. 6. 2017 8.58
Návod:
1 lilek vydlabeme tak, aby nám zůstal jen okraj, dužninu pokrájíme na kostičky.
na trošce oleje osmahneme cibulku, přidáme tak 2 stroužky česneku, mezitím oloupeme čerstvá rajčata, polkrájené vložíme do pánve k cibuli, poté dáme další zeleninu (dužninu lilku, lze cuketa, mrkev aj.) vše podlijeme vodou a dusíme, přidáme čersvé bylinky dle chuti, nakonec přidáme 90% šunku
směsí naplníme lilky, okraje potřeme olivovým olejem, pečeme v troubě na 170° cca 25 min. dokud lilek nebude hotový. Těsně před dopečením posypeme parmezánem.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
mikka27, 23. 10. 2020, 20.11
Zatím jsem lilek ještě nedělala. Ale vyzkoušet se má všechno.
Kateřina Fárová, 14. 9. 2020, 20.34
Lilku jsem ještě pořád nepřišla na chuť, ale tento recept vypadá zajímavě.
Mygara, 23. 12. 2018, 7.41
Výborné, také musím vyzkoušet
Žofinka, 7. 9. 2018, 10.00
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Fuga, 27. 12. 2017, 7.07
To je krásná úprava, už se těším, až ochutnám