Dušené hovězí
Ingredience:
- rozčtvrcená středně velká cibule
- 1 ks
- velké mrkve (pokrájené na větší kusy)
- 2 ks
- podrcené stroužky česneku
- 2 ks
- vykoštěné zadní hovězí, kostky 2,5 cm
- 1250 g
- hladká mouka
- 1/3 hrnek
- sůl
- 1 lžička
- pepř (volitelné)
- 1/4 lžička
- nepřilnavý olej ve spreji
- 1 množství dle chuti
- olivový olej
- 1 lžíce
- nízkotučný hovězí vývar se sníženým obs. sodíků
- 3 hrnek
- konzerva krájených rajčat (i se šťávou)
- 500 g
- brambora - na kostičky
- 1 ks
- rozmixovaná uvařená brokolice
- 1/2 hrnek
- zahradní celer, pokrájený na větší kusy
- 2 ks
1.Vložte cibuli, mlrkev, celer a česnek do kuchyňského robotu a rozmixujte. Uložte stranou.
2. Ve velkém sáčku na zip nebo v misce protřepte (promíchejte) kostky hovězího masa s moukou, solí a pepřem (pepř nemusí být.
3. Vystříkejte velkou nepřilnavou pánev olejem a postavte na středně rozehřátou plotýnku. Jakmile je pánev horká, přidejte olej, pak polovinu hovězího masa a smažte ho po všech stranách 3-4 minuty. Přemístěte ho do velkého hrnce. Stejným způsobem osmažte zbytek masa a dejte ho rovněž do hrnce.
4. Dejte do pánve rozmixovanou cibuli, mrkev, celer a česnek, snižte trochu žár a samžte 6-7 minut, aby zelenina změkla. Přidejte ji do hrnce.
5. Přilijte hovězí vývar, přidejte rajčata i se šťávou a brokolicové pyré, zakryjte hrnec pokličkou, uveďte vše do varu a duste na mírném žáru, dokud maso není zcela měkké a nezačne se rozpadat, což bude trvat 4 až 4,4 hodin.
Než dušené hovězí předložíte dětem, roztrhejte ho vařečkou an kousky a posypte jimi těstoviny nebo rýži. Dospělým nechte v celku.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (11 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Sice je obrázek zapůjčený ze zahraničního časopisu https://swisshansik.wordpress.com/2011/09/10/the-original-hungarian-gulasch-soup/, ale jídlo může být dobré
Žofinka, 13. 1. 2019, 14.21
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 20. 11. 2018, 16.48
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 8. 3. 2018, 20.52
musí to být vynikající
Aliisha, 21. 1. 2017, 20.29
Neznám, ale recept se mi líbí
Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 14.31
moc dobré