Dušené hovězí

sledováno1× zobrazeno2276×

Vložil(a): vendy.z,27. 4. 2016 15.34

do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

rozčtvrcená středně velká cibule
1ks
velké mrkve (pokrájené na větší kusy)
2ks
podrcené stroužky česneku
2ks
vykoštěné zadní hovězí, kostky 2,5 cm
1250g
hladká mouka
1/3hrnek
sůl
1lžička
pepř (volitelné)
1/4lžička
nepřilnavý olej ve spreji
1množství dle chuti
olivový olej
1lžíce
nízkotučný hovězí vývar se sníženým obs. sodíků
3hrnek
konzerva krájených rajčat (i se šťávou)
500g
brambora - na kostičky
1ks
rozmixovaná uvařená brokolice
1/2hrnek
zahradní celer, pokrájený na větší kusy
2ks

1.Vložte cibuli, mlrkev, celer a česnek do kuchyňského robotu a rozmixujte. Uložte stranou.

2. Ve velkém sáčku na zip nebo v misce protřepte (promíchejte) kostky hovězího masa s moukou, solí a pepřem (pepř nemusí být.

3. Vystříkejte velkou nepřilnavou pánev olejem a postavte na středně rozehřátou plotýnku. Jakmile je pánev horká, přidejte olej, pak polovinu hovězího masa a smažte ho po všech stranách 3-4 minuty. Přemístěte ho do velkého hrnce. Stejným způsobem osmažte zbytek masa a dejte ho rovněž do hrnce.

4. Dejte do pánve rozmixovanou cibuli, mrkev, celer a česnek, snižte trochu žár a samžte 6-7 minut, aby zelenina změkla. Přidejte ji do hrnce.

5. Přilijte hovězí vývar, přidejte rajčata i se šťávou a brokolicové pyré, zakryjte hrnec pokličkou, uveďte vše do varu a duste na mírném žáru, dokud maso není zcela měkké a nezačne se rozpadat, což bude trvat 4 až 4,4 hodin.

Než dušené hovězí předložíte dětem, roztrhejte ho vařečkou an kousky a posypte jimi těstoviny nebo rýži. Dospělým nechte v celku.

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Bap, 14. 1. 2021, 19.25

Čte se to hezky, tak snad bude i chutnat

nancy, 16. 11. 2020, 17.56

Sice je obrázek zapůjčený ze zahraničního časopisu https://swisshansik.wordpress.com/2011/09/10/the-original-hungarian-gulasch-soup/, ale jídlo může být dobré

Žofinka

Žofinka, 13. 1. 2019, 15.21

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 20. 11. 2018, 17.48

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 0.07

Dobry recept. Vypadá to nadherně

Fuga

Fuga, 8. 3. 2018, 21.52

musí to být vynikající

Aliisha

Aliisha, 21. 1. 2017, 21.29

Neznám, ale recept se mi líbí

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 15.31

moc dobré

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 23.37

Dobrota co nikdy nezklame

LindaM, 29. 4. 2016, 15.26

Lakave to urcite je, skvely nedelni obed

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů