Koprovka Free style v netradičním pojetí

zobrazeno1561×

Vložil(a): Lisaca,12. 11. 2018 11.04

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

RACIO Free style kopr a smetana
2balení
hovězí maso
500g
hovězí vývar
500ml
mléko
150ml
smetana na vaření
250ml
mrkev
3ks
petržel
2ks
celer
1/4ks
cibule
1ks
stroužek česneku
1ks
čerstvý kopr - svazek
1ks
petrželová nať
1ks
máslo
3lžíce
hladká mouka
4lžíce
krystalový cukr
2lžička
citronová šťáva
2lžička
bobkový list
2ks
brambory
900g
sůl
1špetka
papř
1špetka

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.

Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Teryk92, 7. 12. 2022, 19.32

Dobrý nápad.

V007A, 10. 6. 2022, 17.34

Vypadá to moc hezky, takto naservírovaný talíř je nádherný.

annahb, 5. 12. 2021, 20.09

dělám celkem jednoduchou ale výbornou,koprovku máme rádi doma všichni

Evanessa, 9. 11. 2021, 13.44

Je to celkem složité, ale výsledek stojí určitě za to

filipin21, 2. 3. 2021, 14.52

chutná nám,dobrota je krásně vypadá

ivanka386, 31. 1. 2021, 2.31

No, já už bych se do žádné takové freestyle verze koprovky nepouštěla, protože od té doby, co jsem našla tento recept zde - https://mlsnavarecka.cz/klasicka-koprova-omacka-se-smetanou/ , tak už bych nikdy neprznila nic takového, jako je koprovka... To přeci může kazit jen barbar Mějte se krásně a dávejte pozor na to, co děláte ...

Bap, 24. 11. 2020, 14.06

Tak tohle by mi děti nejedly, ale já koprovku miluji

mikka27

mikka27, 12. 5. 2020, 15.52

Dělám jednoduchší variantu.

mikjana, 10. 5. 2020, 14.20

Docela dost složité, raději zůstanu u své osvědčené verze.

Sarka6, 3. 2. 2019, 11.13

Zkusím

© 2013 -2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů