Koprovka Free style v netradičním pojetí
Vložil(a): Lisaca,12. 11. 2018 11.04
Ingredience:
- RACIO Free style kopr a smetana
- 2balení
- hovězí maso
- 500g
- hovězí vývar
- 500ml
- mléko
- 150ml
- smetana na vaření
- 250ml
- mrkev
- 3ks
- petržel
- 2ks
- celer
- 1/4ks
- cibule
- 1ks
- stroužek česneku
- 1ks
- čerstvý kopr - svazek
- 1ks
- petrželová nať
- 1ks
- máslo
- 3lžíce
- hladká mouka
- 4lžíce
- krystalový cukr
- 2lžička
- citronová šťáva
- 2lžička
- bobkový list
- 2ks
- brambory
- 900g
- sůl
- 1špetka
- papř
- 1špetka
Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.
Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
No, já už bych se do žádné takové freestyle verze koprovky nepouštěla, protože od té doby, co jsem našla tento recept zde - https://mlsnavarecka.cz/klasicka-koprova-omacka-se-smetanou/ , tak už bych nikdy neprznila nic takového, jako je koprovka... To přeci může kazit jen barbar Mějte se krásně a dávejte pozor na to, co děláte ...
mikka27, 12. 5. 2020, 15.52
Dělám jednoduchší variantu.