Koprovka Free style v netradičním pojetí

zobrazeno 1579×

Vložil(a): Lisaca, 12. 11. 2018 11.04

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

RACIO Free style kopr a smetana
2 balení
hovězí maso
500 g
hovězí vývar
500 ml
mléko
150 ml
smetana na vaření
250 ml
mrkev
3 ks
petržel
2 ks
celer
1/4 ks
cibule
1 ks
stroužek česneku
1 ks
čerstvý kopr - svazek
1 ks
petrželová nať
1 ks
máslo
3 lžíce
hladká mouka
4 lžíce
krystalový cukr
2 lžička
citronová šťáva
2 lžička
bobkový list
2 ks
brambory
900 g
sůl
1 špetka
papř
1 špetka

Hovězí maso umyjeme, ve větším hrnci zalijeme vodou, přidáme celý pepř, bobkový list a vaříme asi 40 minut. Přidáme očištěnou mrkev, petržel, celer, cibuli, česnek a svazeček petrželové natě. Vaříme, dokud není hovězí maso měkké. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo, z vývaru odlijeme půl litru, který použijeme k přípravě koprové omáčky. Zbytek vývaru a zeleninu můžeme použít k přípravě polévky. Hovězí maso s vývarem si můžeme připravit i den předem.

V hrnci rozpustíme máslo, přidáme mouku a připravíme světlou zásmažku, kterou zalijeme mlékem a metličkou dobře promícháme, aby se nevytvořily hrudky. Přilijeme hovězí vývar, přimícháme a vaříme asi 20 minut. Přilijeme smetanu, dochutíme cukrem, solí, a citrónovou šťávou. Kopr umyjeme, najemno nasekáme, přidáme do omáčky a už jen krátce povaříme. Hovězí maso nakrájíme na větší kostky a dáme prohřát do omáčky.

Jídlo podáváme s pyramidkou protlačených brambor s čerstvým koprem, prokládaných free style kolečky s RACIO free style s příchutí kopru a smetany.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Teryk92, 7. 12. 2022, 18.32

Dobrý nápad.

V007A, 10. 6. 2022, 15.34

Vypadá to moc hezky, takto naservírovaný talíř je nádherný.

annahb, 5. 12. 2021, 19.09

dělám celkem jednoduchou ale výbornou,koprovku máme rádi doma všichni

Evanessa, 9. 11. 2021, 12.44

Je to celkem složité, ale výsledek stojí určitě za to

filipin21, 2. 3. 2021, 13.52

chutná nám,dobrota je krásně vypadá

ivanka386, 31. 1. 2021, 1.31

No, já už bych se do žádné takové freestyle verze koprovky nepouštěla, protože od té doby, co jsem našla tento recept zde - https://mlsnavarecka.cz/klasicka-koprova-omacka-se-smetanou/ , tak už bych nikdy neprznila nic takového, jako je koprovka... To přeci může kazit jen barbar Mějte se krásně a dávejte pozor na to, co děláte ...

Bap, 24. 11. 2020, 13.06

Tak tohle by mi děti nejedly, ale já koprovku miluji

mikka27

mikka27, 12. 5. 2020, 13.52

Dělám jednoduchší variantu.

mikjana, 10. 5. 2020, 12.20

Docela dost složité, raději zůstanu u své osvědčené verze.

Sarka6, 3. 2. 2019, 10.13

Zkusím

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů