Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
Vložil(a): Verisek29,1. 7. 2015 19.04
Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
Použité ingredience na hamburgery:
Recept na domácí Hamburger a domácí bulky
Použité ingredience na hamburgery:
70 dkg hovězí zadní (mělo by být i kousek prorostlějšího hovězího masa - hovězí přední 30 dkg) (Můžete místo hovězího předního dát i vepřové maso, záleží na vkusu)
◦Sůl
◦Pepř
◦Olej na smažení
◦Okurka
◦Rajče
◦Ledový, hlávkový salát
◦Plátek sýra (cheddar)
◦Chilli omáčka
◦Majonéza
Postup přípravy hamburgeru:
Maso nakrájíme na větši kousky a umeleme (pouze jednou, aby v hovězím mase zůstaly kousky a v hamburgeru jsme měli co kousat). Na 1 kg umletého hovězího masa doporučuji max. 1 a 1/2 lžičky soli, abychom si vychutnali chuť hovězího masa. Dokořeníme lehce pepřem.
Okořeněnou směs na hamburgery řádně promícháme. Pomocí vody vypracujeme placky o síle 1,5 - 2 cm, uprostřed vytvoříme malinký důlek, protože se střed vytáhne a mohl by nám místo hamburgeru vzniknout karbanátek.
Takto zhotovené hamburgery dejte na rozpálený gril s trochou oleje a smažte nejprve z prudka po obou stranách (aby se zatáhlo), poté na menším plameni s častějším obracením smažte po obou stranách zhruba 5 minut. Délka tepelné úpravy záleží na velikosti hamburgeru a teplotě smažící či pečící plochy.
Hovězí maso spotřebujte do 3 hodin po jeho umletí. Pokud ho uchováváte v lednici, nezapomeňte ho alespoň půl hodiny před tepelnou úpravou vytáhnout.
Americké domácí bulky na Hamburgery Domácí Hamburger
Domácí Bulky
Použité ingredience:
◦500 g polohrubé mouky
◦3 lžičky sušeného drožd
◦240 ml vlažného mléka
◦2 vejce
◦6 lžic másla
◦3 lžíce cukru
◦1 lžička soli
◦sezamové, lněné semínko na posypání bulek + mléko na potření
Postup připravy:
Kdo vlastní domácí pekárnu, nastaví jí na porgram "Těsto" a z ingrediencí vypracuje hladké vláčné těsto. Poté ho rozdělíme na 6 kusů a vypracujeme z něj bochánky (placky) vysoké 1-2 cm. Naskládáme je na plech s pečícím papírem a necháme kynout na teplém místě 1/2 hodiny. Poté potřeme mlékem a posypeme sezamovým, nebo lněným semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu asi 8-15 minut (až budou zvrchu zlatavé, jsou upečené).
Bulky na Hamburger je nejlepší podávat čerstvé a hned jak vychladnou.
Chcete si habmáče trochu přiostřit? Zkuste naši pravou českou chilli omáčku Moruga Mučíto z nejpálivějších chilli papriček na světě :-)
70 dkg hovězí zadní (mělo by být i kousek prorostlějšího hovězího masa - hovězí přední 30 dkg) (Můžete místo hovězího předního dát i vepřové maso, záleží na vkusu)
◦Sůl
◦Pepř
◦Olej na smažení
◦Okurka
◦Rajče
◦Ledový, hlávkový salát
◦Plátek sýra (cheddar)
◦Chilli omáčka
◦Majonéza
Postup přípravy hamburgeru:
Maso nakrájíme na větši kousky a umeleme (pouze jednou, aby v hovězím mase zůstaly kousky a v hamburgeru jsme měli co kousat). Na 1 kg umletého hovězího masa doporučuji max. 1 a 1/2 lžičky soli, abychom si vychutnali chuť hovězího masa. Dokořeníme lehce pepřem.
Okořeněnou směs na hamburgery řádně promícháme. Pomocí vody vypracujeme placky o síle 1,5 - 2 cm, uprostřed vytvoříme malinký důlek, protože se střed vytáhne a mohl by nám místo hamburgeru vzniknout karbanátek.
Takto zhotovené hamburgery dejte na rozpálený gril s trochou oleje a smažte nejprve z prudka po obou stranách (aby se zatáhlo), poté na menším plameni s častějším obracením smažte po obou stranách zhruba 5 minut. Délka tepelné úpravy záleží na velikosti hamburgeru a teplotě smažící či pečící plochy.
Hovězí maso spotřebujte do 3 hodin po jeho umletí. Pokud ho uchováváte v lednici, nezapomeňte ho alespoň půl hodiny před tepelnou úpravou vytáhnout.
Americké domácí bulky na Hamburgery Domácí Hamburger
Domácí Bulky
Použité ingredience:
◦500 g polohrubé mouky
◦3 lžičky sušeného drožd
◦240 ml vlažného mléka
◦2 vejce
◦6 lžic másla
◦3 lžíce cukru
◦1 lžička soli
◦sezamové, lněné semínko na posypání bulek + mléko na potření
Postup připravy:
Kdo vlastní domácí pekárnu, nastaví jí na porgram "Těsto" a z ingrediencí vypracuje hladké vláčné těsto. Poté ho rozdělíme na 6 kusů a vypracujeme z něj bochánky (placky) vysoké 1-2 cm. Naskládáme je na plech s pečícím papírem a necháme kynout na teplém místě 1/2 hodiny. Poté potřeme mlékem a posypeme sezamovým, nebo lněným semínkem. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 200°C po dobu asi 8-15 minut (až budou zvrchu zlatavé, jsou upečené).
Bulky na Hamburger je nejlepší podávat čerstvé a hned jak vychladnou.
Chcete si habmáče trochu přiostřit? Zkuste naši pravou českou chilli omáčku Moruga Mučíto z nejpálivějších chilli papriček na světě :-)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Žofinka, 19. 1. 2019, 20.03
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 13. 11. 2018, 13.46
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 6. 6. 2018, 21.22
teda, úplně slintám
Aliisha, 19. 1. 2017, 21.59
Burgery já moooc ráda. Vypadá hezky
Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 8.48
hned bych si dala
lenkamaresova, 6. 12. 2015, 22.02
Úplně luxusní.