Barevný kebab s vařenou rýží
Pro 2 osoby
* 1/2 hrnku dlouhozrnné rýže
* 50 g másla
* 1 menší cibule
* 1 mrkev
* 100 g mraženého hrášku
* 150 g krůtích prsou
* sůl
* provensálské koření
* 1 červená cibule
* malá konzerva kompotovaných broskví
* 5 lžic bílého jogurtu
* trocha utřeného česneku
1. Do vroucí osolené vody vsypeme propláchnutou rýži a vaříme při nízké teplotě 12–15 minut bez pokličky. Uvařenou rýži scedíme,propláchneme horkou vodou a přimícháme lžíci másla.
2. Na másle orestujeme na kostky nakrájenou cibuli,přidáme na kolečka nakrájenou očištěnou mrkev, krátce promícháme, podlijeme trochou vody a dusíme do měkka. Přidáme hrášek a ještě chvíli dusíme.
3. Krůtí maso nakrájíme na proužky, osolíme, okořeníme a opečeme na oleji.
4. Červenou cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozebereme na plátky. Rozkrájíme broskev. Na špízy napichujeme střídavě cibuli, broskev a krůtí maso. Podáváme s rýží, zeleninou a česnekovým jogurtem – do jogurtu dáme utřený česnek, osolíme a promícháme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 27. 2. 2021, 22.29
vypadá to krásně určitě bude i chutnat
Žofinka, 19. 1. 2019, 22.19
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Mygara, 12. 11. 2018, 18.30
vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet
Fuga, 14. 6. 2018, 22.26
moc hezky to vypadá
Aliisha, 1. 1. 2017, 16.41
Taky děláme. Jen tomu neříkáme kebab, ale špíz